Alle scooteronderdelen op één website

6 Tips zodat je scooter accu langer meegaat – deel 2

1d3af873b80cacf444abf77bfa

Een tijdje geleden deelden we al 3 handige tips die ervoor zorgen dat de accu van jouw scooter een stuk langer meegaat. Heb je die gemist? Lees ze hier terug.

Nu is het tijd voor deel 2. Weer 3 tips die jouw scooter accu in topvorm houden. Want, door goed voor je accu te zorgen, voorkom je extra kosten.

Tip 4 – E-scooter accu opladen
Veel mensen denken dat ze hun elektrische scooter dagelijks moeten opladen om de levensduur van de accu te verlengen. Niets is minder waar. Als je een elektrische scooter rijdt, is het het best om de scooter op te laden wanneer de meter nog 30% aangeeft. Ook laad je de accu beter niet tot 100% maar tot 90%.

Tip 5 – Herken accuproblemen op tijd

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je accu, om wat voor reden dan ook, niet meer goed functioneert. Je herkent accuproblemen aan problemen bij het starten van je scooter. Je scooter krijgt dan niet genoeg stroom van je accu waardoor hij niet direct start. Startproblemen zijn altijd een reden om je accu te laten controleren. Ook kan haperende verlichting een teken van accuproblemen zijn. Laat dit meteen nakijken, zo kun je misschien voorkomen dat je accu helemaal stuk gaat.

Tip 6 – Kies een kwalitatieve accu
Is het dan toch tijd om je accu te vervangen, ben dan kritisch als het aankomt op het merk accu. Met een nieuwe scooteraccu van het merk Nitro of Yuasa zit je altijd goed. Yuasa is wereldwijd markleider en staat voor hoge kwaliteit motor en scooter accu’s.

De Scooterexpert heeft een ruim assortiment Nitro en Yuasa accu’s en beveelt deze van harte aan.

Extra tip van ons, kijk ook goed naar het soort accu. Kies je voor een natte accu (gel zuur of lood zuur accu) of voor een onderhoudsvrije accu (lithium of gel accu)? Deze laatste accu’s zijn wat duurder in de aanschaf, maar kunnen hoge kosten achteraf voorkomen.

Hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe accu voor je scooter?

Neem gerust contact met ons op, of bekijk ons uitgebreide assortiment accu’s en accu accessoires eens. We helpen je graag!


 [CH1]Insert link naar vorige artikel

Volg ons voor het laatste nieuws

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met code: SCOOTER10