Alle scooteronderdelen op één website

Scooter tips voor in de zomer

bebaarde-man-op-scooter-buitenshuis-opzij-kijken_171337-6231

Het is steeds langer licht, de temperatuur gaat omhoog… yes! Het is bijna zomer! Kijk jij ook al uit naar al die verkoelende ritjes door de stad of langs het strand op jouw scooter? Wij in ieder geval wel! Maar, zijn jij en je scooter wel 100% zomerproof?

Scooter zonder helm?
Wanneer de temperaturen oplopen is het opzetten van je helm niet altijd prettig. Het is immers al warm genoeg, maar veiligheid gaat boven alles. En om een boete te voorkomen draag je ook in de zomer een helm. Voor brommers en scooters die harder dan 25 km p/u rijden was het dragen van een helm al verplicht. Per 1 januari 2023 zijn ook snorfietsrijders verplicht om een brommerhelm te dragen. Heb je een snorfiets? Dan kan is dit waarschijnlijk de laatste zomer waarin je haren kan laten wapperen op de snorfiets. 

Scooter kleding zomer

In Nederland is het dragen van specifieke kleding op de motor of scooter – op een helm na – niet verplicht. Je mág dus gewoon met een korte broek en slippers op je scooter stappen. Maar let op, als je de grens over gaat – bijvoorbeeld naar België – dan is beschermende kleding op een motor of scooter (50 cc) wel verplicht.

Tip! Check ons assortiment scooter zomerkleding. Zo ga je ook in de zomer veilig en stijlvol de weg op.

Scooter zomerbanden
Wist je dat je, net als voor auto’s, ook speciale zomer- en winterbanden hebt voor scooters en brommers? Check even welk type band jij hebt en wissel, indien nodig, snel je banden naar zomerbanden. Zo kun je beter sturen, verbruik je minder benzine, kun je sneller remmen én verleng je de levensduur van je winterbanden.

Zomeronderhoudsbeurt voor je scooter
Het is belangrijk je scooter goed te onderhouden. Laat je scooter daarom niet alleen in de winter, maar ook in de zomer een keer extra checken. Kijk vooral goed naar je het oliepeil, de koelvloeistof en de remolie. Zo voorkom je problemen en kun je zorgeloos van terrasje naar terrasje rijden.

Fijne zomer!

Volg ons voor het laatste nieuws

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met code: SCOOTER10