Alle scooteronderdelen op één website

Wat kost een scooter

scooter-kosten

Een scooter is een vervoermiddel dat steeds populairder wordt. Maar wat kost een scooter eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de gemiddelde prijs van een scooter en wat je allemaal nog meer moet betalen.

Wat kost de aanschaf van een scooter?
De aanschaf van een scooter kan variëren in prijs. De meeste scooters kosten tussen de €1000 en €3000. Een aantal factoren die de prijs van een scooter beïnvloeden zijn het merk, het type scooter, de grootte en het aantal snelheid.

Wat kost een scooterverzekering in 2022?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je berekent wat een scooterverzekering gaat kosten. Het type scooter, de WA-dekking, de leeftijd en het gebruik van de scooter zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van de verzekering. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er drie soorten scooterverzekeringen zijn: de WA-verzekering, de WA+-verzekering en allriskverzekering. Een WA-verzekering is verplicht in Nederland en deze verzekert je tegen schade die je aanricht bij anderen. Een allriskverzekering is vrijwillig, maar biedt een uitgebreidere dekking, waardoor het vaak duurder is dan een WA-verzekering.

Een WA-verzekering heb je al vanaf €11,19 per maand in 2022 (ZLM). Een allriskverzekering kan oplopen tot €67,97 per maand (Centraal Beheer).

Tip! Online zijn verschillende online vergelijkers te vinden. Zo vind je de scooterverzekering die het best bij je past, tegen de scherpste prijs. Een van deze handige online tools is Independer.

Hoeveel ben je per maand kwijt aan brandstof voor je scooter?
Een scooter rijdt een stuk zuiniger dan een auto. Gemiddeld rijd je zo’n 35 kilometer met 1 liter benzine. De meeste auto’s rijden 1 op 17. De brandstofkosten voor een scooter zijn ongeveer €30 per maand. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers dat je maakt en de prijs van benzine. Als je een nieuwere of grotere scooter hebt, kan dit bedrag oplopen tot wel €100 per maand.

Als je uitgaat van een gemiddelde tankinhoud van 6,5 liter en een benzineprijs van €2 dan kost 1 kilometer op de scooter je gemiddeld €0,05. Vermenigvuldig dit met het aantal kilometers dat je per maand rijdt en je weet precies wat jij per maand kwijt bent aan brandstofkosten voor je scooter.

Wat kost een scooter in onderhoud per jaar?
Een scooter onderhouden kost gemiddeld €150 per jaar. Dit is inclusief het vervangen van de bandenolie en filters.

Volg ons voor het laatste nieuws

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met code: SCOOTER10