Alle scooteronderdelen op één website

Zo kies je de scooterverzekering die bij jou past

Wat kost een scooter

In Nederland ben je verplicht je scooter te verzekeren. Rijden op een onverzekerde scooter levert je namelijk een fikse boete op van wel meer dan 400 euro. Maar, welke soorten scooterverzekeringen zijn er? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een scooterverzekering?

Waarom is een scooterverzekering belangrijk?

Een scooterverzekering is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk omdat je met een scooter vaak sneller en kwetsbaarder bent dan andere verkeersdeelnemers. Dit betekent dat je eerder bij een ongeval betrokken kunt raken. Jaarlijks vinden er zo’n 9800 scooterongelukken plaats. Als je geen verzekering hebt, moet je de schade die je aanricht aan anderen zelf betalen. Dit kan heel duur uitvallen. Een verzekering geeft je daarom financiële bescherming bij een ongeval.

Welke soorten scooterverzekeringen zijn er?

Er grofweg 3 verschillende soorten scooterverzekeringen in Nederland, namelijk: WA, WA+ Beperkt Casco en Allrisk. WA-verzekeringen (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekeringen) zijn de meest voorkomende en de meest eenvoudige vorm van verzekering. Allriskverzekeringen zijn iets duurder, maar bieden meer dekking.

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering kan variëren in prijs, afhankelijk van het soort verzekering dat je kiest (WA, WA+ of allrisk). Ook je schadevrijejaren, leeftijd en waarde van de scooter zijn bepalend voor je maandpremie. Een WA-verzekering heb je al vanaf €11,19 per maand in 2022 (ZLM). Een allriskverzekering kan oplopen tot €67,97 per maand (Centraal Beheer).

Wat is wel en niet verzekerd?

Wanneer je een scooter aanschaft, is het belangrijk om na te denken over welke soort verzekering je wilt. Er zijn verschillende soorten scooterverzekeringen met verschillende dekkingen. Ook kan de dekking verschillen per verzekeraar. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet verzekerd is, zodat je weet wat je kunt verwachten van je verzekering.

Over het algemeen dekken WA-verzekeringen de schade die je toebrengt aan anderen. Allriskverzekeringen dekken ook schade die je aan jezelf toebrengt of schade die wordt toegebracht door anderen. Als je dus kiest voor een allriskverzekering, ben je beter beschermd tegen onvoorziene omstandigheden zoals diefstal, brand of aanrijding.

Hoe weet ik welke verzekering het beste bij mij past?

Er zijn verschillende soorten scooterverzekeringen en het kan soms moeilijk zijn om te bepalen welke verzekering bij jou past. Belangrijk is om je goed te laten informeren en verschillende aanbieders te vergelijken. Dit kan je doen door naar verschillende websites te gaan en offertes aan te vragen. Op deze manier kan je een goede verzekering vinden die bij jouw budget past. Ook zijn er online tal van handige vergelijkers te vinden, zoals: Independer en Geencentteveel.nl

Ben je van plan een nieuwe scooter te kopen?

Bekijk hier ons aanbod scooters

Volg ons voor het laatste nieuws

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling met code: SCOOTER10